Neem direct contact op, bel +31 174 519 380 of mail operations@vanderhaas.nl
Neem direct contact op, bel +31 174 519 380

Nieuws

Van der Haas kiest voor LZV’s

Onlangs zijn twee geconditioneerde LZV-voertuigcombinaties afgeleverd bij Van der Haas. Het samenstel van voertuigen bestaat uit een trekker, een gestuurde oplegger en een middenas-aanhangwagen. Bij de bouw is uitgegaan van duurzaamheid. Zo zijn het chassis van de oplegger en de aanhangwagen volledig gegalvaniseerd, hetgeen garant staat voor een lange levensduur. De opgebouwde laadbakken voldoen aan de FRC-eisen.

De combinatie gaat ingezet worden voor het vervoer van jonge planten naar de grotere groentekwekers. Met dit concept kunnen 66 Deense containers vervoerd worden, hetgeen een duidelijke verbetering geeft op de langere afstanden. De grotere groentekwekers bevinden zich immers steeds meer op grotere afstanden van de plantenkwekers. Hierbij wordt het dan ook belangrijk een groot volume te kunnen vervoeren in één transport.

Voor de handhaving van de juiste temperatuur en luchtvochtigheid is gekozen voor elektrisch aangedreven koelmachines, waarbij voor de aandrijving van de gehele combinatie gebruik wordt gemaakt van één geluidsarm diesel generatorset. Zo is in dit concept gekozen voor één MKF diesel generator in combinatie met een Govet Legend unit en voor de aanhangwagen een MKF onderbouw koelmachine. Tevens is de gehele combinatie uitgerust met een uniek RV regelsysteem ter voorkoming van de schimmel botrytis cinerea.

Van der Haas heeft hiermee gekozen voor een functioneel LZV-voertuig zo kan de aanhangwagen ook zijn werk doen in combinatie met een gebruikelijke 26cc-voorwagen hiermee is de inzetbaarheid voor 100% gedekt. Door de inzet van één diesel generatorset verwacht van der Haas ook een belangrijke besparing te realiseren op het gebruik van brandstof.